شغل باتری سازی؛ مزایا، معایب و هر آنچه لازم است در مورد کار برق خودرو بدانید!

در شغل باتری سازی از این وسایل استفاده می‌شود

تا به امروز خودروها نقش بسیار مهمی در زندگی بشر ایفا کرده اند. به نحوی که بروز مشکل در آن‌ها موجب ایجاد اختلالاتی در زندگی مردم می‌شود و در مقابل، پیشرفت خودروها و استفاده از فناوری‌های به روز در صنعت خودرو سازی، موجب بالاتر رفتن کیفیت زندگی مردم خواهد شد.

یکی از فناوری‌ها و پیشرفته‌ایی که در روند تولید خودرو اتفاق افتاده است، ارتقا سیستم الکترونیکی و برق خودرو می‌باشد. این موضوع موجب پیچیده و تخصصی‌تر شدن سیستم برق خودرو شده است و به مراتب نیاز به نیروی متخصص در شغل باتری سازی بیشتر از قبل احساس می‌شود.

بنابراین با توجه به بازارکار رو به رشد شغل برق خودرو، طرفداران زیادی نیز یافته که به دنبال روش و راهی برای ورود به این شغل هستند. اگر شما نیز جزء این دسته از افراد علاقمند به این حرفه هستید، توصیه می‌کنیم تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

محتوای صفحه

آشنایی با شغل برق خودرو

برق کار خودرو که تحت عنوان باتری ساز نیز شناخته می‌شود، به صورت کلی باید بر سیستم‌های الکترونیکی و برقی انواع خودرو‌‍‌ها مسلط باشد.

 برخی از این سیستم‌های الکترونیکی عبارت اند از : سیستم باطری خودرو، سیستم سرمایشی و گرمایشی خودرو، شیشه بالابر و قفل مرکزی خودرو، سیستم فن و خنک‌کننده خودرو،سیم‌کشی مداراتی از قبیل ضبط و ساعت و چراغ سقف

علاوه بر سیستم‌هایی که اشاره شد، یک برق کار یا به اصطلاح باتری ساز حرفه ای خودرو باید در سیستم برق خودورهای خارجی نیز مهارت داشته باشد، مثل ایسیو خودروها، سیستم مالتی پلکس، سیستم پدال برقی و سوئیچ هوشمند و انواع سنسورها

درنظر داشته باشید مهارت‌های یک برق کار در شغل برق خودرو به موارد بالا خلاصه نمی‌شود، بلکه یک باتری ساز بایستی توانایی درک نقشه سیم‌کشی‌های خودرو را داشته باشد تا در صورت بروز اختلال در یکی از این سیستم‌ها، در کوتاه‌ترین زمان و به ساده‌ترین روش، اقدام به برطرف کردن آن نماید.

برق کار خودرو چه مسئولیت‌هایی دارد؟

برای بهتر آشنا شدن با شغل باطری سازی، بهتر است از وظایف و مسئولیت‌های یک برق کار خودرو مطلع شوید. برخی از این مسئولیت‌ها به شرح زیر می‌باشد:

  • عیب یابی سیستم الکترونیکی و برقی خودرو به وسیله دستگاه‌ و کامپیوترهای تشخیص عیوب
  • عیب یابی سیستم دارای اختلال توسط نقشه کشی برق خودرو و دفترچه راهنما تولیدکننده خودرو
  • تعمیر و نصب بخش‌های صدمه‌دیده و یا تعویض بخش ناکارآمد
  • در جریان قراردادن مشتریان در رابطه با نوع مشکل، روش ومدت زمان موردنیاز جهت  برطرف کردن آن
  • آزمایش و تست سیستمی که تعمیر و یا تعویض شده جهت اطمینان از رفع اختلال
  • رعایت اصول ایمنی و احتیاط در کار با ابزار مورد استفاده

درآمد و بازارکار شغل برق خودرو چگونه است؟

همانطور که اشاره کردیم تولیدکنندگان خودرو با ارتقای سیستم برق خودرو، سعی در بالا بردن کیفیت خودروهای خود دارند که این موضوع نشان دهنده نیاز بیشتر به نیروی کار متخصص در این حوزه می‌باشد. از طرفی با توجه به افزایش تعداد خودروها در سطح شهر متوجه می‌شویم که بازارکار شغل باتری سازی اشباع نشده و حتی پتانسیل رشد نیز دارد.

یکی از مسائلی که علاقمندان به شغل برق خودرو، درصدد اطلاع از آن هستند، میزان درآمد این شغل می‌باشد.

برای پاسخ به این سوال بهتر است بدانید درآمد شغل برق خودرو به عوامل و فاکتورهای گوناگونی بستگی دارد. در نتیجه به جهت نوساناتی که این عوامل دارند، میزان درآمد یک برق کار خودرو نیز متغیر است. این عوامل عبارت اند از:

  • میزان تخصص و تجربه برق کار خودرو
  • شهر و منطقه‌ای که یک برق کار در آن فعالیت می‌کند
  • متراژ محلی که برق کار خودرو فعالیت می‌کند
  • تعداد پرسنل
  • مدل خودروهایی که مورد تعمیر قرار می‌گیرند
  • میزان رقبای اطراف گاراژ و مرکز تعمیرات برق خودرو
  • ساعات فعالیت مرکز تعمیرات برق خودرو
  • میزان تبلیغات انجام شده
  • توانایی مشتری مداری و نوع برخورد با مشتری
  • درنظر گرفتن اجرت مناسب و منصفانه
  • کارفرما یا شاگرد بودن در آن مرکز

نحوه ورود به شغل باطری سازی و تحصیلات مورد نیاز

اگر قصد کسب درآمد در شغل باطری سازی را دارید، بهتر است بدانید سه روش برای ورود به این شغل وجود دارد.

یکی از این روش‌ها که بیشتر در گذشته مرسوم بوده است، کار در یک مرکز تعمیرات برق خودرو به صورت کاملا عملی و تجربی می‌باشد. پروسه یادگیری در این روش طولانی می‎باشد و برای ورود به بازارکار و کسب درآمد به صورت مستقل بایستی مدت زمان زیادی صرف شود. با توجه به پیچیده شدن سیم‌کشی و برق خودرو و تخصصی بودن ابزار تشخیصی، کارآموزان نیاز به یادگیری تئوری نیز خواهند داشت. به همین دلیل این روش همچون گذشته، روشی مناسب برای ورود به این شغل نخواهد بود.

تحصیل رشته برق خودرو درهنرستان‌های کار و دانش، از دیگر روش‌های ورود به بازارکار شغل برق خودرو محسوب می‌شود. در نظام آموزشی ایران، طول مدت آموزش در هنرستان‌های کار ودانش 3 سال می‌باشد. اما در نظر داشته باشید، آموزش عملی در این هنرستان‌ها بسیار کم بوده است و کافی برای ورود به شغل باتری سازی نخواهد بود.

سومین روش برای یادگیری برق خودرو، شرکت در دوره‌های آموزشی باتری سازی و برق خودرو در آموزشگاه‌های فنی و حرفه‌ای می‌باشد. برای ثبت نام در این دوره‌ها، شما نیاز به هیچ‌گونه تحصیلات مرتبط و غیرمرتبط یا تجربه عملی نخواهید داشت. بلکه در دوره‌ برق خودرو صفر تا صد این حرفه به دو صورت تئوری و عملی توسط اساتیدی متخصص و با تجربه آموزش داده می‌شود. لازم به ذکر است که طول مدت یادگیری در دوره برق خودرو در مجتمع فنی وحرفه ای دارالفنون ری بین 2 تا 8 هفته می‌باشد که پس از گذراندن این دوره کارآموزان قادر به شروع کسب و کار مستقل خود در شغل باطری سازی خواهند بود.

برچسب ها:
لینک کوتاه :

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
پست های مشابه