بهترین مدرک فنی حرفه ای برای مهاجرت چیست؟

کدام مدرک فنی حرفه ای برای مهاجرت مناسب است؟

داشتن مدرک فنی حرفه ای برای مهاجرت به کشورهای دیگر بسیار کاربرد دارد. اکثر کسانی که مدارک دانشگاهی دارند، برای اینکه در بازار کار کشورهای دیگر مشغول به کار شوند، ترجیح می‌دهند چندین مدرک مختلف داشته باشند. مدرک بین المللی برای مهاجرت بسیار راه‌گشا بوده و احتمال شاغل شدن شما را افزایش می‌دهد. 

سازمان فنی حرفه ای و مراکز و آموزشگاه‌های وابسته به این سازمان دوره‌های مهارت آموزی متنوعی برگزار می‌کنند و در طول این دوره‌ها تمام آنچه برای راه‌اندازی یک کسب‌وکار لازم است بدانید به شما آموزش داده می‌شود. افرادی که قصد مهاجرت دارند می‌توانند در دوره‌های کوتاه‌مدت و فشرده این سازمان شرکت کنند. 

اما سوالی که مطرح می‌شود این است که مدرک فنی حرفه ای برای مهاجرت تا چه اندازه در کشورهای دیگر اعتبار دارد؟ و سوال مهم بعدی این که کدام رشته‌ها در کشورهای دیگر پرطرفدارتر هستند؟ برای پاسخ به این سوالات تا انتهای این مقاله همراه ما باشید. 

محتوای صفحه

مدرک فنی حرفه ای چیست؟

به مدرکی که سازمان فنی حرفه ای به نمایندگی از سازمان جهانی کار (ILO) به افراد اعطا می‌کند را مدرک فنی حرفه‌ای می‌گویند. توجه داشته باشید که مدرک فنی حرفه‌ای با مدرکی که دانشگاه‌های فنی حرفه‌ای به دانشجویان می‌دهند تفاوت دارد.

آموزش جهت دریافت مدرک بین المللی برای مهاجرت

سازمان فنی حرفه‌ای با برگزاری دوره‌های کوتاه مدت بین 3 هفته تا 3 ماه، مهارت‌های لازم برای ورود به یک صنعت به خصوص را به شرکت‌کنندگان آموزش می‌دهد. در این دوره‌ها تمرکز اصلی روی یادگیری مهارت‌های عملی بوده و دروس تئوری کمترین جایگاه را دارند. 

پس از شرکت در دوره‌های مهارت‌آموزی فنی حرفه‌ای، افراد باید در آزمونی که توسط سازمان برگزار می‌شود شرکت کنند. در صورت قبولی در آزمون، گواهینامه یا مدرکی به آنها داده می‌شود. افراد با ترجمه این گواهینامه به زبان انگلیسی می‌توانند از این مدرک فنی حرفه ای برای مهاجرت به کشورهای دیگر استفاده کنند. 

آیا مدرک فنی حرفه ای برای مهاجرت مناسب است؟

پاسخ کلی به این سوال، بله است! مدرک فنی حرفه ای یک مدرک بین المللی محسوب می‌شود و به همین دلیل می‌توانید از آن برای مهاجرت به کشورهای دیگر استفاده کنید. البته باید به الزامات و سیاست‌های مهاجرتی کشوری که قصد مهاجرت به آن دارید هم توجه داشته باشید.

الزام دریافت مدرک فنی حرفه ای برای مهاجرت

برخی از کشورها دارای برنامه‌های مهاجرتی خاصی هستند که بر اساس تخصص‌ها و مدارک فنی، به داوطلبان مهاجرت امتیازاتی می‌دهند. هر چقدر امتیاز افراد بیشتر باشد احتمال قبول شدن درخواست مهاجرت آنها بیشتر خواهد شد. 

به عنوان مقال کشورهایی مانند کانادا، استرالیا و نیوزیلند از این سیستم امتیازدهی برای مهاجرت استفاده می‌کنند. این کشورها با توجه به تعداد مدارکی که دریافت کرده‌اید، میزان تحصیلات، تجربه کاری و … امتیازاتی برای شما در نظر می‌گیرند. 

از این جهت مدرک فنی حرفه ای برای مهاجرت مناسب است که می‌توانید چندین مدرک مختلف را در مدت زمان کوتاهی از این سازمان دریافت کنید. دوره‌های مهارت‌آموزی فنی حرفه‌ای خیلی کوتاه است و با در دست داشتن مدارک مختلف امتیاز شما برای مهاجرت بیشتر خواهد شد. 

مدرک فنی حرفه ای در کدام کشورها اعتبار دارد؟

قبل از اینکه به این سوال پاسخ دهیم باید بگوییم که سازمان فنی حرفه‌ای یک سازمان بین‌الملی است. فنی حرفه ای زیر نظر سازمان جهانی کار (ILO) راه‌اندازی شده و اهداف و سیاست‌هایی جهانی دارد. به همین دلیل اعتبار مدرک فنی حرفه‌ای به کشور خاصی محدود نمی‌شود.

187 کشور در دنیا عضو سازمان جهانی کار هستند و به همین دلیل شما می‌توانید با در دست داشتن مدرک فنی حرفه‌ای به تمام این کشورها مهاجرت کرده و از مدرک خود استفاده کنید. در زیر به برخی از معروف‌ترین کشورهایی که در این سازمان عضو هستند و مقاصد خوبی برای مهاجرت ایرانیان محسوب می‌شوند اشاره می‌کنیم: 

  • کشورهای اروپایی: آلمان، ایتالیا، یونان، فرانسه، گرجستان، هلند، اسپانیا، سوئد، سوئیس، انگلستان و ….
  • کشورهای آمریکایی: آمریکا، کانادا، برزیل، آرژانتین، اروگوئه، مکزیک و …
  • کشورهای عربی: کویت، امارات، قطر، عربستان، عمان، عراق، بحرین و …
  • کشورهای آسیایی: چین، ژاپن، کره جنوبی، تایلند، مالزی، هند، سنگاپور و …
  • کشورهای آفریقایی: مصر، مراکش، کنیا، کامرون و …

در این راستا می‌توانید مطالب زیر را مطالعه کنید:

فهرست بهترین مدرک فنی حرفه ای برای مهاجرت 

بهترین مدرک فنی حرفه ای برای مهاجرت کدام مدرک است؟ در چه رشته‌هایی مدرک فنی حرفه‌ای دریافت کنیم که بتوانیم راحت‌تر مشغول به کار شویم. ابتدا باید به این نکته اشاره کرد که رشته‌های مورد تقاضا در کشورهای مختلف با هم فرق می‌کند. 

گرفتن مدرک فنی حرفه ای برای مهاجرت با آموزش فنی

بنابراین قبل از اینکه پرطرفدارترین رشته‌های فنی حرفه ای برای مهاجرت را بشناسید، بهتر است درباره کشوری که قصد مهاجرت به آن دارید اطلاعات بیشتری کسب کنید. باید بررسی کنید در کشور مقصد مهاجرت شما چه کسب‌وکارهایی طرفداران بیشتری دارد. 

به عنوان مثال در برخی از کشورهای صنعتی، مدارک مربوط به تکنسین برق و مکانیک و IT کاربردی هستند و در برخی کشورهای در حال توسعه، مدارکی مانند نجاری، تعمیر خودرو یا کلید سازی طرفداران بیشتری دارند. بنابراین قبل از هرچیزی بررسی کنید کشور مقصد شما از نظر بازار کار، چه مختصاتی دارد. 

با این حال، به طور کلی برخی از رشته‌های فنی حرفه‌ای هستند که در اکثر کشورها استقبال می‌شوند. در زیر فهرست بهترین مدرک فنی حرفه ای برای مهاجرت اشاره شده است: 

  • تعمیرات و خدمات خودرو (صافکاری، نقاشی، برق خودرو و …)
  • خدمات برق (برق ساختمان، برق صنعتی و …)
  • رشته‌های کامپیوتری (برنامه‌نویسی، طراحی وب، تعمیرات سخت افزار و …)
  • نجاری و کابینت‌سازی 
  • نقاشی ساختمان
  • قفل و کلیدسازی 
  • حسابداری 
  • خدمات تلفن همراه ( تعمیرات، نصب نرم‌افزار و …)
  • نصب دوربین مداربسته 
  • جوشکاری 
  • تاسیسات و لوله‌کشی 
  • خیاطی و طراحی دوخت 
  • گرافیک (فتوشاپ، روتوش تصویر، طراحی بنر و …)
  • تدوین‌گر 
  • آرایشگر مردانه و زنانه ( ناخن‌کار)

شرایط مهاجرت با مدرک فنی حرفه ای 

با این فرض که شما چندین مدرک کاربردی فنی حرفه‌ای دریافت کرده‌اید، باز هم نمی‌توان به قطعیت گفت شرایط لازم برای مهاجرت با مدرک فنی حرفه ای را دارید. داشتن مدرک فنی حرفه‌ای به تنهایی برای مهاجرت کافی نیست و فقط کسانی که شرایط لازم را داشته باشند می‌توانند مهاجرت کنند.

سه مورد مهمی که به عنوان شرایط مهاجرت با مدرک فنی حرفه‌ای مطرح می‌شود، زبان، سابقه کار و سن شماست. 

1. مدرک زبان

اگر مدرک فنی حرفه‌ای دریافت کرده‌اید اما همچنان هیچ مدرک زبانی ندارید، مطمئن باشید که درخواست شما برای مهاجرت قبول نخواهد شد. بنابراین همزمان با آغاز دوره‌های فنی‌حرفه‌ای و حتی قبل‌تر از آن، در کلاس‌های زبان کشور مقصدی که قصد مهاجرت دارید شرکت کنید. 

بسیاری از کشورها به مدرک زبان انگلیسی (آیلتس) نیاز دارند، در برخی کشورهای دیگر زبان آلمانی مهم‌تر است و برخی از شهرهای کانادا و کشور فرانسه هم مدرک زبان فرانسوی می‌خواهند. بنابراین از همین حالا به فکر تقویت زبان خود باشید و مدارک لازم را دریافت کنید. 

2. سابقه کاری

مورد دومی که جزو شرایط مهاجرت با مدرک فنی حرفه‌ای محسوب می‌شود، سابقه کاری‌ست. برای اینکه کشور مقصد که قصد مهاجرت به آن دارید با درخواست شما موافقت کند باید مطمئن شود شما در زمینه مدرکی که ارائه داده‌اید تجربه کافی دارید. 

بنابراین بهتر است پس از دریافت مدرک فنی حرفه‌ای یا حتی قبل از آن، در رشته‌ای که مدرک آن را دریافت می‌کنید، مشغول به کار شوید تا در زمان ارائه مدارک برای مهاجرت، سابقه کاری خوبی در پرونده شما وجود داشته باشد. 

3. محدودیت سن

فارغ از مدرک فنی حرفه ای برای مهاجرت، اینکه چه سن و سالی دارید هم در قبولی درخواست مهاجرت شما دخالت دارد. بسیاری از کشورها به افرادی که سنین بالایی دارند اجازه مهاجرت کاری نمی‌دهند. به طور معمول، بهترین سنین برای مهاجرت با مدرک فنی حرفه‌ای بین 25 تا 40 سال است.

 البته این سنین در کشورهای مختلف متفاوت است. بهتر است قبل از ارائه درخواست مهاجرت، سن مورد نیاز آن کشور را بررسی کنید. ممکن است کشور خاصی سنین بالاتر یا پایین‌تر را هم قبول کند.

آیادریافت مدرک برای مهاجرت الزامی است؟

افرادی که قصد مهاجرت کاری به کشورهای دیگر دارند باید به اندازه کافی تخصص و مدرک داشته باشند. در بسیاری از کشورها معیار قبولی درخواست مهاجرت، کیفیت و تعداد مدارکی‌ست که شخص دارد. مدرک فنی حرفه ای برای مهاجرت بسیار مناسب است. این مدرک در 187 کشور دنیا اعتبار دارد که در این مقاله نام برخی از این کشورها ذکر شد. 

علاوه‌بر این باید به کشور مقصدی که به آن مهاجرت می‌کنید هم توجه داشته باشید. برخی از رشته‌ها در برخی از کشورها طرفداران بیشتری دارد.

برای دریافت مدرک فنی حرفه ای برای مهاجرت از کجا شروع کنیم؟

در گام اول باید در یک آموزشگاه معتبر و شناخته‌شده ثبت نام کنید. آموزشگاه ایران ILO یکی از حرفه‌ای‌ترین مراکز وابسته به فنی حرفه‌ای در ایران است که دوره‌های آموزشی مختلفی برگزار می‌کند.
مدرکی که آموزشگاه ایران ILO به شرکت‌کنندگان در دوره‌های آموزشی اعطا می‌کند به تائید سازمان فنی حرفه‌ای می‌رسد و شما می‌توانید با ترجمه آن به زبان‌های مختلف، از این مدرک فنی حرفه ای برای مهاجرت استفاده کنید.
برای ثبت‌نام در دوره‌های آموزشی مجتمع فنی ایران ILO می‌توانید بهآموزشگاه مراجعه کرده یا با شماره 02155965666 تماس بگیرید همچنین در صورتی در این زمینه تجربه‌ای دارید در انتهای همین صفحه با ما به اشتراک بگذارید.

برچسب ها:
لینک کوتاه :
سعیده رحیمی

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
پست های مشابه