چطور متخصص برق ساختمان حرفه ای و ماهر شویم؟ کسب مهارت و فرصت های شغلی

متخصص برق ساختمان در حال یادگیری موارد پیشرفته

شغل برقکار ساختمان به دلیل میزان درآمد بالا و بازار کار مناسب، از جمله مشاغلی است که علاقه‌مندان بسیاری دارد. اکثر افرادی که می‌خواهند حوزه برق ساختمان شوند، این سوال در ذهن آنها ایجاد می‌شود که چگونه متخصص برق ساختمان شویم؟ پاسخ به این سوال به انتخاب مواردی مانند نحوه یادگیری برق ساختمان، مدرک مورد نیاز و … بستگی دارد. با توجه به این موارد می‌توانید یک روش مناسب را جهت دریافت تخصص انتخاب کنید.
اگر می‌خواهید برقکاری ساختمان را به صورت تخصصی یاد بگیرید، نصب سیستم‌های برقی، روشنایی … از جمله مهارت‌هایی هستند که حتما باید از آن برخوردار شوید؛ برای کسب اطلاعات دقیق در این زمینه این مطلب را تا انتها بخوانید و یا با مراجعه به صفحه آموزش برق ساختمان در این دوره ثبت نام کنید.

محتوای صفحه

یادگیری برق ساختمان شامل چه مهارت هایی می باشد؟

چگونه متخصص برق ساختمان شویم؟ یک متخصص برق ساختمان (برقکار ساختمان)؛ دارای مهارت‌هایی مانند برق کشی ساختمان، نصب دزدگیر، دوربین مداربسته و .. می‌باشد. مهارت‌های مورد نیاز را می تواند با استفاده از یادگیری برق ساختمان و شرکت در دوره‌های آموزشی کسب کند. در نهایت شخص با دریافت مدرک بین المللی می‌تواند از یک جایگاه شغلی پر درآمد برخوردار شود، کسب و کار خود را راه اندازی کرده یا با ترجمه مدرک اقدام به مهاجرت کند.

مهارت برقکاری ساختمان در چند سال اخیر، از محبوبیت‌های زیادی برخوردار بوده است. به طوری که امروزه افراد زیادی به یادگیری برق ساختمان علاقه‌مند هستند، برای کسب تخصص و دانش در این زمینه یادگیری برخی مهارت‌های مهم بسیار ضرورت دارد.

در ادامه مهارت‌های لازم برای شغل برقکاری ساختمان را ذکر نموده ایم:

  • یک برقکار ساختمان باید توانایی حل مسئله را داشته باشد.
  • متخصص برق ساختمان باید از روش‌های ایمنی به صورت کامل آگاه باشد.
  • برقکار ساختمان باید توانایی کار تیمی را داشته باشد.
  • متخصص برق ساختمان باید توانایی نقشه خوانی را داشته باشد.
  • شخص متخصص باید توانایی تست و تشخیص مشکلات شبکه برق ساختمان را داشته باشد.
  • اگر شخص خود نیز صاحب کسب و کار است باید از درک مشتری مداری برخوردار باشد.

حال برای این که موارد را به صورت واضع‌تر و شفاف‌تر مشخص شود به توضیح هر کدام از موضوعات گفته شده می‌پردازیم:

توانایی حل مسئله‌ مربوط به برق ساختمان

برق کار ساختمان باید با تکیه بر تفکر منطقی بهترین راه حل را برای مشکلات برق ساختمان بیابد‌. چرا که این شغل پیچیدگی‌های فراوانی دارد، و قطعا توانایی حل مسئله‌  بسیار مهم خواهد بود.

شناخت کامل روش های ایمنی از مهارت های متخصص برق ساختمان

برق کشی ساختمان باید با رعایت تمامی اصول ایمنی انجام گیرد، و برق کار می‌بایست به این اصول کاملا مسلط باشد.

توانایی کار تیمی در حین انجام کار برقکاری ساختمان

گاها نیاز است عملیات برق ساختمان‌های اداری و تجاری که متراژ بیشتری دارند، به صورت تیمی و گروهی صورت گیرد. به همین دلیل افراد باید از توانایی کار تیمی نیز برخوردار باشند.

تست و‌تشخیص مشکلات شبکه برق ساختمان

برقکار حرفه ای ساختمان باید بتواند در کوتاه‌ترین مدت زمان شبکه برق ساختمان را تست نموده، و مشکلات موجود را تشخیص دهد.

نقشه خوانی از مهارت های برقکار ساختمان

برق کار می‌بايست به نقشه خوانی در حوزه برق کاملا مسلط باشد. چرا که نقشه کشی برق ساختمان بسیار حائز اهمیت است.

مشتری مداری

افراد برای فعالیت در رشته برق کاری ساختمان، می‌بايست علاوه بر دانش و تسلط کافی به مبانی تئوری و عملی، از مهارت مشتری مداری نیز برخوردار باشند.

چگونه متخصص برق ساختمان شویم؟

این اولین پرسشی است که در ذهن علاقه‌مندان به این رشته مطرح می‌شود. برای یادگیری این حرفه اولین قدم رجوع به مراکز آموزش برق، و‌ شرکت در دوره های تخصصی برق صنعتی ساختمان می‌باشد. برای تبدیل شدن به یک برقکار ماهر و حرفه‌ای به سه روش می‌توانید اقدام کنید. که شامل موارد زیر هستند:

  • یادگیری برق ساختمان از طریق شاگردی در فروشگاه‌های الکتریکی
  • یادگیری برق ساختمان از طریق تحصیل در هنرستان‌ها
  • یادگیری برق ساختمان از طریق دوره‌های آموزشگاه فنی حرفه ای

یادگیری برق ساختمان از طریق شاگردی در فروشگاه های الکتریکی

یکی از روشها برای یادگیری این حرفه شاگردی کردن در فروشگاه‌های الکتریکی می‌باشد. با این کار می‌توانید به عنوان شاگرد از طریق صاحبان فروشگاه آموزش دیده، و به کسب علم و تجربه بپردازید. اما این روش کاملا قدیمی و منسوخ شده بوده و امروزه دیگر مرسوم نیست. چرا که در این روش سال‌های زیادی طول می‌کشد، تا فرد به علم برقکاری ساختمان دست یابد، و باید مدت‌ها به عنوان کارآموز فعالیت کند.

یادگیری برق ساختمان از طریق تحصیل در هنرستان ها

دومین روش برای کسب تخصص برق کاری ساختمان، شرکت در هنرستان‌ها می‌باشد. این روش نیز حدود سه سال طول می‌کشد، و قطعا برای افرادی که قصد دارند سریعا وارد بازار کار این رشته شوند مناسب نیست. همچنین می‌توانید در دانشگاه‌ها نیز در رشته مهندسی برق تحصیل نمایید، که این روش نیز حداقل به مدت چهار سال طول خواهد کشید.

یادگیری  برق ساختمان با شرکت در دوره آموزشگاه های فنی حرفه ای

بهترین روش برای تبدیل شدن به یک‌ متخصص برق حرفه‌ای، شرکت در دوره های آموزشگاه‌های فنی حرفه‌ای می‌باشد. در این روش شما تحت نظر اساتید حرفه‌ای و‌ با سابقه جدیدترین آموزش‌های روز دنیا را، در کوتاه‌ترین مدت زمان دریافت خواهید کرد. این آموزش‌ها هم به صورت تئوری و هم به صورت عملی می‌باشد در نتیجه شرکت در دوره‌های فنی حرفه ای، قطعا نتایج فوق العاده مطلوبی به همراه خواهد داشت.

در انتخاب آموزشگاه برق ساختمان به چه نکاتی توجه کنیم؟

قطعا انتخاب یک آموزشگاه فنی حرفه‌ای معتبر و مجاز، برای یادگیری رشته برق ساختمان بسیار اهمیت دارد. به همین دلیل می‌بايست در انتخاب آموزشگاه، به برخی نکات دقت نمایید.

 در ادامه به مواردی اشاره می‌کنیم که باید حتما قبل از ثبت نام و یا شرکت در دوره‌های آموزشی به آن توجه کنید، مواردی که در انتخاب آموزشگاه برق ساختمان از اهمیت بالایی برخوردارند شامل:

  • به روز بودن آموزش‌ها
  • سابقه کاری و تجربه اساتید
  • رضایت کارآموزان قبلی از آموزشگاه فنی حرفه‌ای برق ساختمان
  • استفاده از تجهیزات به روز و مدرن
  • تکرار و تمرین مباحث جهت یادگیری برق ساختمان به صورت تخصصی
  • هزینه آموزش با قیمت مناسب (نه زیاد نه کم)

اما باز هم شاید مواردی که گفته شد برای شما مبهم باشند از این رو برای شفاف سازی بهتر به توضیح هر کدام از نکاتی که از اهمیتی بالایی برخوردار هستند پرداخته‌ایم.

به روز بودن آموزش ها

در درجه اول به روز بودن آموزش‌هایی که آموزشگاه مورد نظر ارائه می‌نماید، بسیار اهمیت دارد. توجه داشته باشید که علم برق روز به روز در حال تغییر و توسعه بوده، و هر ساله آموزش‌های جدیدی روی کار می‌آیند. به همین دلیل متد قدیمی مهندسی برق در دنیای مدرن امروزی کارایی نداشته، و باید جدیدترین تکنیک‌ها را آموزش ببینید.

سابقه کاری و تجربه اساتید

دیکر نکته مهم هنگام انتخاب آموزشگاه فنی حرفه‌ای، سابقه کاری و‌تجربه اساتید می‌باشد. اساتید می‌بايست سابقه بلند مدت و رزومه کاری قابل قبولی داشته باشند. همچنین تجربه و ‌کاردانی اساتید نیز بسیار اهمیت داشته و حتما باید در این خصوص تحقیق نمایید.

رضایت کارآموزان قبلی

اگر قصد انتخاب آموزشگاه جهت یادگیری رشته برق را دارید، حتما از میزان رضایت کارآموزان سابق نیز مطلع شوید. بهتر است حتما‌ به نظرات آن‌ها، در خصوص کیفیت خدمات آموزشگاه مورد نظر توجه نمایید. چرا که این کار می‌تواند تصمیم گیری را برایتان آسان تر نماید.

به روز بودن تجهیزات و امکانات

بهتر است آموزشگاهی را انتخاب کنید، که در جهت آموزش علم برق از نوین ترین تجهیزات استفاده نماید. همچنین بهتر است آموزشگاه مورد نظر امکانات کاملی داشته، تا آموزش‌های با کیفیت‌تری ارائه نماید.

امکان‌ تکرار و تمرین جهت آموزش برقکاری ساختمان به صورت تخصصی

آموزشگاه‌ باید برای شما امکان تکرار و تمرین را فراهم نماید، تا یادگیری برایتان آسان‌تر شود. در واقع می‌بايست آموزشگاه فنی حرفه‌ای جلساتی را برای رفع اشکال تشکیل دهد. پس در انتخاب آموزشگاه به این نکته نیز توجه نمایید.

هزینه آموزش برقکاری ساختمان در آموزشگاه فنی و حرفه ای

همیشه توجه داشته باشید که آموزش با کیفیت بالا قطعا ارزان نخواهد بود. پس ابتدا هزینه آموزشگاه‌های مختلف را با یکدیگر مقایسه نموده و سپس تصمیم گیری کنید. توجه داشته باشید که قیمت بیش از حد پایین برخی از آموزشگاه‌ها، ممکن است به علت کیفیت پایین آموزش ارائه شده توسط آن‌ها باشد. پس هیچگاه به این مسئله بی توجه نباشید.

برای شروع یادگیری برق ساختمان به چه مدارکی نیاز داریم؟

در پاسخ به این سوال چطور برقکار ساختمان شویم؟ گفتیم که نیاز به یادگیری و شرکت در کلاس های عملی و تئوری دارید. حال آیا مدرک تحصیلی خاصی برای ثبت نام در آموزشگاه مورد نیاز است؟ شاید هرگاه صحبت از رشته برق کاری ساختمان می‌شود، ناخودآگاه تصور کنید مدارک خاصی برای یادگیری این حرفه نیاز خواهد بود. اما بر خلاف تصور عموم افراد، به مدارک خاصی برای کسب حرفه در رشته برق نیاز نیست.

در برخی از آموزشگاه‌ها ترجیح می‌دهندکارآموزان در درجه اول دارای مدرک تحصیلی پایان دوره متوسطه اول( سال نهم تحصیلی) باشند. اما افرادی که تحصیلات خاصی نداشته و به این رشته علاقه مند هستند، می‌توانند بدون هیچ محدودیتی برای یادگیری اقدام نمایند.

مدت زمان یادگیری برق ساختمان

مدت زمان دوره‌های آموزشی برق ساختمان در آموزشگاه‌های فنی حرفه‌ای، حدود یک الی سه ماه می‌باشد. در واقع زمان یادگیری بستگی به آموزشگاه، نوع کلاس (خصوصی، نیمه خصوصی و گروهی) و زمان کلاس ها دارد.
برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه توصیه می‌شود مطلب مدت یادگیری برق ساختمان را مطالعه کنید.

 ویژگی مدرک فنی و حرفه ای

در صورتی که جهت یادگیری برق ساختمان به آموزشگاه‌های معتبر فنی و حرفه‌ای مراجعه نماید، مدرکی که در پایان دوره دریافت می‌کنید علاوه بر اعتباری که دارد از ویژگی‌های دیگری نیز برخوردار خواهد بود. در ادامه به چند مورد از این ویژگی‌ها اشاره نموده ایم:

  • با دریافت این مدرک می‌توانید وام خود اشتغالی دریافت کنید.
  • این مدرک امکان دریافت مجوز را فراهم نموده، و به راحتی می‌توانید کسب و کار خود را در حوزه برقکاری ساختمان راه اندازی کنید.
  • با دریافت این مدرک امکان مهاجرت برای شما فراهم می‌شود. چرا که مدارک برق فنی حرفه‌ای، قابل ترجمه نیز هستند.

گرچه بسیاری از آموزشگاه‌ها با وعده‌های فریب دهنده مانند قیمت ارزان، آموزش در کوتاه ترین زمان و … سعی دارند هنرجویان زیادی را استخدام کنند اما توجه داشته باشید مدرکی که در انتهای دوره دریافت می‌کنید یک مدرک رسمی و مورد تایید سازمان فنی و حرفه‌ای کشور خواهد بود یا یک مدرک فاقد اعتبار که هیچ آورده‌ای هم برای شما نخواهد داشت.

جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد این نوع مدارک می‌توانید یکی از مطالب زیر را مطالعه کنید:

میزان درآمد یک برقکار ساختمان

معمولا درآمد بالای برقکاران حرفه ای و متخصص باعث گردیده، که بسیاری از افراد علاقه مند به فعالیت در این رشته باشند. اما در این خصوص می‌بايست بگوییم درآمد این شغل بستگی به عوامل متعددی دارد. به همین دلیل قطعا برای همه افراد یکسان نیست و هر کس به میزان مهارت، تخصص، علاقه‌ای که دارد می‌تواند درآمد بیشتری را داشته باشد. در نتیجه درآمد این شغل ممکن است برای هر فرد کاملا متفاوت باشد.

مواردی که بر درآمد یک متخصص برق ساختمان موثر هستند

همانطور که گفتیم عوامل زیادی می‌توانند در تعیین و همچنین افزایش درآمد متخصصین برق ساختمان، اثرگذار باشند. این عوامل عبارت‌اند‌ از:

  • میزان تخصص و مهارت برقکار
  • مشتری مداری و روابط عمومی بالا
  • تبلیغات گسترده
  • منصف بودن برقکار ساختمان
  • میزان مهارت و تخصص برقکار ساختمان

در ادامه به شرح هر کدام از موارد گفته شده در بالا می پردازیم:

میزان تخصص و مهارت برقکار

اولین معیاری که می‌تواند موجب افزایش درآمد برقکاران ساختمان شود، میزان تخصص و مهارت آن‌ها می‌باشد. هرچقدر برقکار از تجربه بالاتری برخوردار باشد، قطعا تخصص فراوانی نیز خواهد داشت. به همین دلیل بی شک برقکارانی که مهارت بالاتری دارند، درآمد بیشتری نیز خواهند داشت.

مشتری مداری و روابط عمومی بالا

برقکار می‌بايست اصول مشتری مداری را فرا گرفته باشد. چرا که برقراری ارتباط موثر با مشتریان، می‌تواند در جذب آن‌ها و ‌افزایش درآمد برقکار بسیار موثر باشد. پس یک برقکار در درجه اول باید روابط عمومی بالایی داشته باشد.

تبلیغات گسترده

نمی‌توان انتظار داشت برقکاری که تبلیغات اصولی ندارد، درآمد بالایی داشته باشد. انجام تبلیغات گسترده موجب می‌شود برقکار شناخته تر شده و مشتریان بیشتری جذب نماید. در نتیجه با جذب مشتریان جدید، می‌تواند درآمد خود را نیز به حد نصاب برساند.

منصف بودن برقکار ساختمان

دیگر عاملی که می‌تواند تعیین کننده حقوق و درآمد برقکاران باشد، منصف بودن آن‌ها است. یک برقکار حرفه‌ای که خدمات خود را با هزینه‌های مقرون به صرفه‌تری ارائه می‌نماید، قطعا موفق به جذب مشتریان بیشتری نیز خواهد شد.

میزان مهارت و تخصص برقکار ساختمان

کیفیت کار بسیار اهمیت دارد. گاهی برقکار تخصص و مهارت فراوانی دارد، اما به هر دلیلی خدمات قابل قبولی ارائه نمی‌نماید. توجه داشته باشید که بالا بودن‌ کیفیت کار، می‌تواند درآمد بیشتری نیز برای برقکاران به همراه داشته باشد.

فرصت های شغلی یک متخصص برق ساختمان

با توجه به این که امروزه بازار کار برق بسیار پر رونق بوده، و این شغل از نیاز‌های اساسی جامعه کنونی محسوب می‌شود. فرصت های شغلی فراوانی پیش روی یک متخصص برق حرفه ای و کاردان خواهند بود.

بهترین فرصت‌های شغلی برای برق کاران عبارت‌اند‌ از:

  • فعالیت در حوزه نصب و تعمیر دوربین‌های مداربسته
  • فعالیت در حوزه نصب و آنالیز دزدگیر ساختمان
  • نصب و فروش درب‌های اتوماتیک و کرکره‌ای
  • تاسیس مغازه الکتریکی
  • فعالیت به عنوان برقکار سیار
  • تولید و نصب تابلو‌های برق
  • تعمیر و نصب آیفون‌های تصویری
  • نصب سیستم اعلام حریق در ساختمان‌ها
  • برق‌کشی ساختمان اداری، تجاری و مسکونی

البته مواردی که به آن اشاره کرده‌ایم فقط درصد کوچکی از بازار کار حوزه برقکاری ساختمان می‌باشد و برای فردی که در این زمینه متخصص باشد بسیاری از مشاغل دیگر را هم به صورت استخدامی هم به صورت آزاد می‌تواند انتخاب نماید.

چطور برقکار ساختمان شویم؟ یادگیری برق ساختمان با ثبت نام در آموزشگاه فنی

انتخاب یک آموزشگاه معتبر در زمینه یادگیری حرفه برق، می‌تواند بسیار اهمیت داشته باشد‌. اگر به دنبال یک آموزشگاه فنی حرفه‌ای معتبر با بالاترین کیفیت آموزش می‌باشید، آموزشگاه فنی حرفه‌ای ایران ilo ایده‌آل ترین انتخاب خواهد بود‌. دریافت مدرک فنی از این آموزشگاه با سابقه، می‌تواند مزایای فراوانی به همراه داشته باشد.

چگونه متخصص برق ساختمان شویم؟ اگر می‌خواهید متخصص برق ساختمان شوید یکی از بهترین روش‌ها ثبت نام در مراکز آموزشی است، آموزشگاه ایران ilo دارای اساتید متخصص و کاردان در حوزه برقکاری ساختمان می‌باشد و دوره‌های عملی و تئوری را با بالاترین کیفیت برگزار می‌نماید. این ‌مجموعه جهت یادگیری برق ساختمان دوره‌ها را به صورت خصوصی، نیمه خصوصی و گروهی برگزار می‌کند و در پایان می‌توانید مدرک معتبر بین المللی دریافت کنید. جهت دریافت اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان با ما تماس بگیرید.

برچسب ها:
لینک کوتاه :

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
پست های مشابه