شغل مکانیکی؛ مزایا، معایب و هرآنچه لازم است در مورد آن بدانید!

مزایا و معایب شغل مکانیکی خودرو

قدمت شغل مکانیکی خودرو را می‌توان همزمان با تولید اولین ماشین و خودروها در نظر گرفت که این موضوع نشان از اهمیت شغل مکانیکی دارد. امروزه پیشرفت صنعت خودروسازی، شغل مکانیک خودرو را به یکی از رشته‌های پرطرفدار تبدیل کرده است.

علاقمندان به این رشته می‎توانند با استفاده از روش‌هایی که در ادامه بیشتر به آن می‌پردازیم، وارد شغل مکانیکی خودرو شده و کسب و کار مستقل خود را با درآمدی قابل توجه داشته باشند.در پروسه یادگیری مکانیکی خودرو به صورت کلی فعالیت تشخیص، تعمیر و یا تنظیم قطعات و سیستم‌های مختلف وسایل نقلیه آموزش داده می‌شود.

محتوای صفحه

معرفی شغل مکانیکی خودرو

خودرو از قطعات و بخش‌های مختلفی تشکیل شده است که وجود هر یک از این قطعات برای به حرکت درآمدن آن لازم و ضروری است. این سیستم و قطعات شامل سیستم انتقال قدرت، سیستم سوخت رسانی، سیستم تعلیق و هدایت فرمان و یا قطعات مهمی مثل موتور، گیربکس، واترپمپ می‌شود.

در شغل مکانیکی، یک مکانیک بایستی به صورت تئوری و عملی با تمام قطعات خودرو اعم از داخلی و خارجی و طرزکار آن‌ها آشنایی داشته و در صورت بروز مشکل، قادر به عیب‌یابی و برطرف کردن آن نیز باشد.

از طرفی با پیشرفت صنعت خودرو سازی و با توجه به پیچیده و تخصصی شدن هر یک از این بخش‌های خودرو، نیاز به مکانیک‌هایی حرفه‌ای و متخصص بیش از پیش احساس می‌شود.

نحوه ورود به شغل مکانیکی خودرو

روش‌های مختلفی برای ورود به شغل مکانیکی خودرو وجود دارد که علاقه‌مندان به رشته مکانیک خودرو می‌توانند با توجه به شرایط خود هر یک از این روش‌ها را انتخاب نمایند.

یکی از این روش‌ها، تحصیل در رشته مکانیکی به صورت آکادمیک و شروع از مقطع دبیرستان می‌باشد. برای این کارعلاقه‌مندان به این رشته می‌توانند رشته مکانیک را در یکی از هنرستان‌های کار ‌و ‌دانش و یا فنی و‌حرفه‌ای سپری کنند و پس از شرکت در کنکور ناپیوسته رشته مکانیکی، وارد دانشگاه شوند. البته فارغ التحصیلان رشته ریاضی فیزیک در دبیرستان نیز می‌توانند در مقطع دانشگاه، در رشته مهندسی مکانیک به تحصیل خود ادامه دهند.

یکی دیگر از روش‌های ورود به بازارکار شغل مکانیکی خودرو، کار در کنار یک استادکار می‌باشد. در این روش کاراموز به صورت کاملا عملی و تجربی با شغل مکانیکی آشنا و در مدت زمان کوتاه‌تری نسب به تحصیلات دانشگاهی در این رشته به تخصص مورد انتظار خود دست پیدا می‌کند.
جهت کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه مطلب مدت یادگیری مکانیک خودرو را مطالعه کنید.

از روش‌های مرسوم ورود به شغل مکانیک خودرو، شرکت در دوره‌های آموزش مکانیک خودرو در آموزشگاه‌های فنی و حرفه‌ای دولتی یا آزاد می‌باشد. علاقه‌مندان به رشته مکانیکی خودرو در این روش علاوه بر بهرمندی از محتوای آموزشی تخصصی، به صورت عملی با تمام قطعات خودرو و نحوه تعمیر آن‌ها آشنا می‌شوند. این روش به کارآموزان کمک می‌کند که در کمترین زمان ممکن، وارد بازارکار شوند و کسب و کار مستقل خود را داشته باشند.

اگر از تحقیق در مورد مکانیکی قصد ورود به این شغل را دارید، می‌توانید با مراجعه به صفحه آموزش مکانیک خودرو از شرایط شرکت در این دوره مطلع شوید.

مهارت‌های مورد نیاز در شغل مکانیکی خودرو چیست؟

در شغل مکانیکی خودرو، شخص تعمیرکار با قطعات و سیستم‌های مختلفی در ارتباط خواهد بود. از این رو ممکن است در یک یا چند بخش از سیستم‌های خودرو تخصص داشته باشد. به همین دلیل مکانیک‌های خودرو مهارت و تخصص‌های متفاوتی از یک دیگر خواهند داشت.

با این وجود عموم تعمیرکاران خودرو برخی از مهارت‌های زیر را بر عهده دارند:

  • عیب یابی سیستم الکترونیکی و برق خودرو
  • برطرف کردن مشکل سیستم تهویه خودرو
  • عیب یابی و تعمیر موتورهای دیزلی و بنزینی
  • انجام تعمیرات مربوط به گیربکس و دیفرانسیل
  • تعمیر سیستم سوخت رسانی موتورهای دیزلی و بنزینی
  • تعویض یا تعمیر قطعات قدیمی و معیوب خودرو

آشنایی با وظایف و مسئولیت‌های مکانیک خودرو

به صورت کلی مکانیک خودرو در هر بخشی هم که تخصص داشته باشد بایستی وظایف و مسئولیت‌های ذیل را در همان حوزه تخصص خود به بهترین نحو انجام دهد:

  • یافتن عیوب سیستم‌های مختلف خودرو
  • دادن توضیح کافی به مشتریان درباره نوع تعمیرات و یا قطعات مورد نیاز
  • تخمین زمان و هزینه کار و ارائه آن برای مشتریان
  • انجام تعمیرات و تعویض قطعات صدمه دیده و ناکارآمد
  • دقت و احتیاط در کار با ابزار و تجهیزات و رعایت اصول بهداشتی و ایمنی
  • آزمایش و تست خودرو پس از انجام تعمیرات

مزایا و معایب شغل مکانیکی

اگر قصد یادگیری شغل مکانیکی را دارید، بهتر است با بررسی تمام جوانب، وارد بازارکار شغل مکانیک خودرو شوید.

بنابراین در این مطلب به برخی از مزایا و معایب شغل مکانیک خودرو پرداخته ایم تا به شما در انتخاب مسیر شغلی مناسب کمک کرده باشیم:

مزایای شغل مکانیک خودرو

با توجه به استفاده روزافزون از خودرو، به مراتب تقاضا برای تعمیر و عیب یابی خودرو نیز افزایش می‌یابد از این رو می‌‌توان گفت یکی از مهم‌ترین مزیت شغل مکانیک خودرو، بازارکار و درآمد مناسب این شغل می‌باشد(جهت کسب اطلاعات در مورد درآمد مکانیک خودرو کلیک کنید). از طرفی فرصت‌های شغلی متعددی در این حوزه وجود دارد که به کسب درآمد قابل توجه کمک خواهد کرد.

همانطور که اشاره کردیم روش‌های متعددی برای ورود به شغل مکانیکی خودرو وجود دارد. بنابراین این امکان برای علاقه‌مندان وجود دارد تا با سنجیدن شرایط خود از هر روشی که تمایل داشته باشند، وارد این شغل شوند.

یکی دیگر مزایای شغل مکانیکی این است که تعیین ساعات کاری برعهده خود مکانیک خواهد بود.

معایب شغل مکانیک خودرو

یک مکانیک خودرو ممکن است با توجه به حجم کاری خود، ساعات طولانی مشغول به کار باشد که این موضوع خستگی بدنی و نیز ذهنی در پی خواهد داشت.

این شغل نیاز به دقت و احتیاط بالایی دارد، چرا که در صورت عدم احتیاط و نداشتن توانایی در کار با ابزار و تجهیزات، خطرات زیادی مکانیک خودرو را تهدید خواهد کرد مثل سقوط در چاله، آسیب با ابزار سخت و سنگین و یا آتش‌سوزی.

همچنین یک مکانیک خودرو ممکن است در ایام تعطیل، با توجه به حجم مسافرت‌ها تا آخر ساعت کاری یا حتی بیشتر از این ساعت فعالیت نماید. این موضوع یکی دیگر از معایب شغل مکانیک خودرو محسوب می‌شود.

خطرات شغل مکانیکی

به طور کلی، خطرات شغل مکانیکی در مقایسه با بسیاری دیگر از مشاغل کمتر بوده و می‌توان آن را ناچیز تلقی کرد. مواردی مانند سقوط اجسام سنگین یا سوختی در اثر کم دقتی ممکن است رخ دهد که با آموزش صحیح و همچنین دقت در زمان کار می‌توان احتمال بروز چنین مشکلاتی را به صفر رساند.

بازارکار و فرصت های شغلی مکانیک خودرو

افزایش  تعداد خودروها در سطح شهر نشان از  تغییر سبک زندگی روزمره مردم جامعه می‌باشد. از این رو در سال‌های اخیر، خودرو به یکی از نیازهای ضروری مردم تبدیل شده است که به تبعیت از این موضوع سرویس و تعمیر و نگه داری از خودرو نیز دغدغه اصلی رانندگان می‌باشد. به همین دلیل شغل مکانیکی خودرو از بازارکار پر رونقی برخوردار است.

فرصت‌های شغلی در این حوزه، به کار در گاراژ و مراکز سرویس خودرو محدود نمی‌شود بلکه شخصی که در شغل مکانیک خودرو به تخصص کافی رسیده باشد، می‌تواند در نمایندگی‌های خودرو ویا مراکز معاینه فنی مشغول به کار شود.

علاوه بر آن مکانیک‌های خودرو می توانند در کارخانه‌های خودروسازی و یا کارخانه‌هایی که به تولید انواع قطعات خودرو می پردازند، استخدام شوند. با توجه به اهمیت مکانیکی خودرو، نیاز به نیروی کار متخصص در اکثر کشورها وجود دارد. به همین دلیل یکی از فرصت‌های شغلی در این حوزه، مهاجرت و استخدام در شرکت‌های مرتبط با صنعت خودرو می‌باشد.

مقایسه با سایر مشاغل فنی حرفه ای؛ از آرایشگری، مکانیکی یا برق خودرو

رشته‌های فنی وحرفه ای گستردگی و تنوع بسیار زیادی دارند. ماغل مرتبط با این رشته‌ها از آرایشگری یا مکانیکی گرفته تا برق خودرو و برق ساختمان در مقایسه با یکدیگر ممکن است برای فردی مناسب و برای فرد دیگر نامناسب باشند.
اگر می‌خواهید به اطلاعات کافی در این زمینه دست پیدا کنید، می‌توانید با مراجعه به صفحه راهنمای انتخاب شغل در مورد مقایسه این مشاغل اطلاعات کافی کسب کنید.

دریافت مشاوره رایگان در مورد شغل مکانیکی

چنانچه احساس می‌کنید برای تصمیم گیری در مورد ورود یا عدم ورود به شغل مکانیک خودرو به مشاوره و تحقیق بیشتر نیاز دارید، می‌توانید با استفاده از شماره تماس‌های موجود با مشاورین کار کشته آموزشگاه فنی حرفه ای ایران ILO ارائه دهنده مدرک بین المللی مکانیک خودرو تماس بگیرد.
برای این کار کافی است از شماره تماس 02155965667 الی 70 استفاده کنید.

برچسب ها:
لینک کوتاه :

3.7 3 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
پست های مشابه