تفاوت برق صنعتی با برق ساختمان

تفاوت برق صنعتی با برق ساختمان

آیا شما هم جزو افرادی هستید که می‌خواهید وارد حرفه برق شوید اما تفاوت برق صنعتی با برق ساختمان را نمی‌دانید؟ آیا نمی‌دانید میزان دستمزد، نوع یادگیری، نحوه انجام کار، محل کار و … این دو حرفه چگونه است؟ نگران نباشید ما در اینجا به مقایسه برق صنعتی و برق ساختمان پرداخته‌ایم.
شاید در نگاه اول اختلاف برق صنعتی با برق ساختمان زیاد نباشد اما با بررسی‌های جزء به جزء این دو تخصص متوجه شدیم که برق صنعتی و برق ساختمان از نظر شغل، میزان درآمد، نوع مهارت، نحوه آموزش، دامنه دانش و … بسیار متفاوت هستند. به طور کلی برقکاران صنعتی و ساختمانی هر دو مهارت‌های الکتریکی دارند، اما در بسیاری از موراد از هم متفاوت هستند. اگر می‌خواهید از تمامی این تفاوت‌ها مطلع شوید تا ادامه متن با ما همراه باشید.

محتوای صفحه

بررسی تفاوت برق صنعتی و برق ساختمان

مقایسه و تفاوت برق صنعتی و برق ساختمان؛ عبارت است از، تفاوت در محیط انجام کار، تفاوت در میزان دستمزد، تفاوت در سختی کار و … که با مطالعه و توجه به آن می‌توانید در انتخاب حرفه و آینده شغلی خود مصمم‌تر باشید.

برق ساختمان و برق صنعتی چه تفاوتی باهم دارند؟

به صورت خلاصه به موراد تفکیک برق ساختمان با برق صنعتی در جدول زیر پرداخته‌ایم:

ویژگی متفاوتبرق صنعتیبرق ساختمان
میزان ولتاژکار با برق سه فازکار با برق تک فاز
سیم کشیسیم ها توسط مجرای لوله مانند محافظت می‌شوند.سیم کشی، دارای یک روکش پلاستیکی و سیم‌های نازک و باریک است.
محیط کاربرقکار صنعتی باید در کارخانجات و تاسیسات تولیدی مشغول به کار شود. اغلب فعالیت او در خارج از محدود شهر است.یک برقکار ساختمان معمولاً در اماکن تجاری، مسکونی و ادارات مشغول به فعالیت است. همچنین می‌تواند در محیط منازل و تجاری کار کند.
میزان درآمدبرقکار صنعتی با توجه به مهارتی که دارد، می‌تواند درآمد بالایی را کسب کند.میزان درآمد برقکار ساختمان در مقایسه با برقکار صنعتی، کمتر است.
میزان خطربسیار پر خطرخطر کمتری دارد
سختی کاربرقکار صنعتی باید جوانب احتیاط را بیشتر رعایت کند.خطرات جانی کمتری در کمین یک برقکار ساختمان است.
تجهیزاتداشتن توانایی کار با تجهیزات پیشرفته مانند ترانسفورماتورمهارت کار با تجهیزات ساده مانند فیوز، آیفون، سیستم اعلان حریق، دوربین مداربسته
مهارتحرفه‌ای ترساده‌تر نسبت به برق صنعتی
مباحث آموزشیپیشرفته‌ترساده‌تر از برق صنعتی

وظایف برقکار صنعتی و ساختمان؛ تفاوت کار با میزان ولتاژ

بارزترین تفاوتی که میان برق صنعتی و برق ساختمان وجود دارد، این است که ولتاژ مورد استفاده در برق صنعتی نسبت به برق ساختمان بیشتر است. دستگاه‌هایی که به برق صنعتی متصل هستند نیروی الکتریکی سه فاز دارند، یعنی از آن‌ها میزان ۶۰۰ ولت برق منتقل می‌شود. این در حالی است که برق ساختمان تک فاز است.
به طور کلی برق صنعتی قدرت بسیار بیشتری دارد و می‌تواند ماشین‌های بزرگ را راه اندازی کند. پس می‌توان گفت که برق صنعتی با برق سه فاز و برق ساختمان با برق تک فاز و فشارهای ضعیف‌تر سر و کار دارد.

فرق برق ساختمان با برق صنعتی در نحوه انجام سیم کشی

معمولاً سیم کشی برق تجاری به گونه‌ای است که از آن توسط مجرای لوله مانند محافظت می‌شود. و سیم‌کشی‌ها در فضای باز صورت گرفته است تا بتوان به آن‌ها دسترسی داشت.
اما در سیم کشی برق ساختمان، برقکار از روکش پلاستیکی  برای محافظت از سیم‌ها استفاده می‌کند.

مقایسه برق صنعتی و برق ساختمان؛ تفاوت در محیط کار

اگر شما تصمیم خود را برای گذراندن رشته برق گرفته‌اید، باید بدانید کسی که در رشته برق ساختمان متخصص است محیط کار متفاوتی با متخصص برق صنعتی دارد.
یک برقکار ساختمان معمولاً در اماکن تجاری، مسکونی و ادارات مشغول به فعالیت است، و وظیفه نصب پریز برق و روشنایی این اماکن را بر عهده دارد همچنین یک مهندس برق ساختمان می‌تواند از صفر تا صد برقکاری یک ساختمان را انجام دهد و یا تجهیزات الکتریکی را تعمیر کند.

این در حالی است که وظایف یک مهندس برق صنعتی پیچیده‌تر است. او باید در کارخانجات و تاسیسات تولیدی مشغول به کار شود. برقکاران صنعتی اغلب در معادن، کارخانه‌ها و… در حال فعالیت هستند. آن‌ها می‌توانند به عنوان تکنسین در اداره برق و نیروگاه‌ها و… مشغول به کار شوند.

تفاوت برق ساختمان و برق صنعتی در میزان درآمد

نمی‌توان به صورت قطعی گفت که میزان درآمد کدام حرفه بیشتر است چرا که گاهی دو شغل یکسان با داشتن تمام ویژگی‌های یکسان، باز هم درآمد متفاوتی را تجربه می‌کنند.
اما آنچه که بررسی‌ها و تحقیقات نشان می‌دهد و جدا از میزان تلاش و بازاریابی، اگر فرض کنیم که ساعت کاری آن‌ها یکسان است، میزان درآمد یک برقکار صنعتی بیشتر از یک برقکار ساختمان است. البته دور از ذهن هم نیست چرا که رشته برق صنعتی بازه وسیع‌تر و حرفه‌ای‌تری را پوشش می‌دهد از این جهت فرصت شغلی بهتری را نسبت به برق ساختمان دارد.

فرق برق صنعتی با برق ساختمان؛ سختی کار

به دلیل استفاده از تجهیزات حرفه‌ای تر و وظایف شغلی که به یک مهندس برق صنعتی داد می‌شد می‌توان گفت سختی کار در برق صنعتی خیلی بیشتر از برق ساختمان است.

اختلاف برق صنعتی و برق ساختمان از نظر سختی کار


البته این مورد هم بهتر است گفته شود که در برق صنعتی یک مهندس برق باید با تمرکز بالاتری نسبت به تکنسین برق ساختمان کارها را پیش ببرد چرا که وظایف مهم‌تری را بر عهده دارد.

فرق برق صنعتی با برق ساختمان؛ خطرات

از آنجایی که در برق ساختمان از میزان ولتاژ کمتری استفاده می‌شود کسی که در این حرفه مشغول به کار است کمتر در خطر و اتفاقات ناشی از برق قرار می‌گیرد.
در نقطه مقابل کشی که در برق صنعتی مشغول به کار است به دلیل استفاده از برق 3 فاز در این رشته، همیشه باید نکات ایمنی بیشتری را رعایت کند.

تفاوت در تجهیزات مورد استفاده در برق ساختمان و برق صنعتی

مهندس برق صنعتی با وسایلی سر و کار دارد که با ولتاژ بالا کار می‌کند و باید بتواند با دستگاه‌های و ماشین آلات کارخانه‌ها و دیگر محیط‌های صنعتی کار کند. کار کردن با وسایلی مانند ترانسفورماتور، الکتروموتورهای سه فاز غلطکی و زبانه‌ای، کابل‌های فشار قوی و… از جمله وظایف یک برقکار صنعتی است.
اما برقکار ساختمانی با تجهیزات ساده‌تری مانند فیوز، آیفون، سیستم اعلان حریق، دوربین مداربسته و… سر و کار دارد و باید بتواند با آن‌ها به خوبی کار کند.

تفاوت در مهارت برق ساختمان و برق صنعتی

از مهارت‌های یک تکنسین برق صنعتی می‌توان به مواردی مانند: نقشه خوانی برق و نمودار سیم‌کشی، انجام پروژه های جدید صنعتی، نگهداری معمول ماشین آلات کارخانه … اشاره کرد.
و اما از مهارت‌های تکنسین برق ساختمان می‌توان به مواردی مانند: مهارت مربوط به تابلو برق، تاسیسات برق، سیم کشی، عیب یابی و تعمیر قطعات معیوب و … اشاره کرد.

مقایسه برق صنعتی و برق ساختمان؛ مباحث آموزشی

یادگیری هر دو حوزه از طریق شرکت در دوره‌های آموزشی آموزشگاه، امکان پذیر است. اما سرفصل‌های آنها باهم متفاوت است که در ادامه آنها را شرح داده‌ایم:

فرق برق ساختمان و برق صنعتی در یادگیری

سرفصل آموزشی برق صنعتی

  • آموزش برق پایه و کار با تجهیزات تابلو برق
  • نصب انواع مختلف مدار فرمان
  • راه اندازی موتورهای تکفاز و سه فاز
  • و …

سرفصل آموزشی برق ساختمان

  • اصول و پایه برق
  • نصب سیستم اعلام حریق ساختمان
  • نصب دزدگیر اماکن
  • و …

معرفی رشته برق صنعتی

برقکاران صنعتی تجربه و تخصص بالاتری دارند، آن‌ها می‌توانند مهارت‌های خود را با کارآموزی و یا شرکت در مراکز و موسسات آموزشگاهی یا مراکز فنی و حرفه‌ای کسب کنند. معمولاً برای آموزش تخصصی برق صنعتی باید ۴ سال در دانشگاه تحصیل کرد، اما گاهی این آموزش‌ها برای فعالیت در رشته برق صنعتی کافی نیستند و فرد باید مهارت‌های فنی و علمی بیشتری را کسب کند. از این رو آن‌ها می‌توانند در کلاس‌ها و دوره‌های آموزش برق صنعتی مراکز فنی و حرفه‌ای شرکت کنند و با پشت سر گذاشتن دوره‌های آموزشی در این مراکز و کسب نمره قبولی در آزمون‌های عملی و کتبی، یک برقکار صنعتی حرفه‌ای خواهند شد.

معرفی رشته برق ساختمان

برقکاران ساختمان باید دوره تحصیلات خود را گذرانده باشند و همچنین در یک دوره از صفر تا صد کارآموزی شرکت کنند. امروزه رشته برق ساختمان به یکی از حرفه‌های پرطرفدار در میان رشته‌های فنی و حرفه‌ای تبدیل شده است که بازار کار بسیار خوبی دارد. اگر شما نیز قصد دارید در این رشته تحصیل کنید، باید بگوییم که آینده روشنی در پیش رو دارید؛ زیرا علاوه بر اینکه این رشته بازار کار خوبی دارد، شما می‌توانید با فعالیت در این زمینه درآمد خوبی نیز کسب کنید.

برق صنعتی یا برق ساختمان، کدام یک بهتر است؟

شاید برای شما این پرسش مطرح شود که برق ساختمان بهتر است یا برق صنعتی؟ در پاسخ به این پرسش باید بیان کنیم که انتخاب میان این دو کاملاً به روحیات و ویژگی‌های شما بستگی دارد. شما باید با بررسی دقیق تفاوت میان این دو رشته و در نظر گرفتن روحیات و استعداد خود، یکی از این دو رشته را انتخاب کنید. اما با توجه به وضعیت بازار کار، میزان درآمد، فرصت شغلی، برقکار صنعتی نسبت به برق ساختمان حرفه مناسب‌تری برای شما خواهد بود.

دوره رشته برق را کجا بگذرانم؟

تا اینجا به شرح مقایسه و تفاوت برق صنعتی و با برق ساختمان پرداختیم اما اگر بخواهید وارد هر کدام از این شغل‌ها شوید و در صورتی که مهارت‌های مورد نیاز را کسب نکرده‌اید یا اول راه هستید حتما نحوه یادگیری رشته برق برای شما یک دغدغه است. اما جایی برای نگرانی نیست. آموزشگاه فنی و حرفه‌ای ایران ILO برگزار کننده دوره‌های مختلف برق ساختمانی، برق صنعتی و دیگر دوره‌های فنی است.
داشتن مزیت‌هایی مانند کلاس‌های مجهز به تجهیزات برق صنعتی و ساختمانی، سرفصل حرفه‌ای، اساتید مجرب، فراهم آوردن شرایط قسطی پرداخت شهریه و … سبب شده است تا این آموزشگاه نسبت به دیگر آموزشگاه‌ها یک سرو گردن بالاتر باشد.
ثبت نام در آموزشگاه فنی حرفه ای ایران ILO می‌تواند یک سکوی پرتاب برای شما به سوی بازار کار و کسب درآمد باشد، همچنین در پایان دوره به شما مدرک معتبر بین المللی اعطا می‌کند در صورتی که در مورد شرایط ثبت نام، نحوه دریافت مدرک، سرفصل‌ها و … سوالی دارید می‌توانید با شماره 02155965666 تماس بگیرید.

برچسب ها:
لینک کوتاه :
سعیده رحیمی

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
پست های مشابه