مکانیک خودرو بهتر است یا برق خودرو؛ مقایسه شغل و رشته‌های مکانیکی و باتری سازی

مقایسه مکانیک خودرو و برق خودرو از ابعاد مختلف

یکی از اصلی‌ترین گام‌ها پیش از ورود به هر شغل و حرفه ای، بررسی دقیق ابعاد مختلف مرتبط با آن است؛ اگر قصد ورود به یکی از دو شغل مکانیک خودرو یا برق خودرو را داشته و می‌خواهید بدانید مکانیکی بهتر است یا باتری سازی، با ما همراه باشید، تا با بررسی دقیق ابعاد این دو حوزه کاری، شما را در انتخاب بهترین گزینه ممکن یاری کنیم.

تویضحات و مقایسه رشته باطری سازی(برق خودرو) با مکانیکی از زبان مدرس آموزشگاه ایران ILO و دارالفنون

محتوای صفحه

مکانیک یا برق خودرو؛ کدام دوره بهتر است؟

امروزه شاهد افزایش روزافزون تعداد خودروها و آمار استفاده از خودرو در جهان هستیم. به همین دلیل مشاغل مربوط به صنعت اتومکانیک و فنی در این حوزه علاوه بر تنوع بسیار بالایی که دارد، از بازارکار بسیار خوبی نیز بهرمند شده است.

مشاغل مربوط به اتومکانیک نیز شامل برق خودرو، تعمیرات ایسیو خودرو و ریمپ ایسیو، مکانیکی، تعویض روغنی و آپاراتی و… می‌شود.

همانطور که اشاره کردیم مکانیک و برق خودرو، هر دو جزء زیرمجموعه رشته اتومکانیک محسوب می‌شود. از این رو ممکن است شخصی که علاقه‌مند در حوزه تعمیرات خودرو و اتومکانیک باشد، در انتخاب دوره مکانیک خودرو یا برق خودرو دچار تردید شود.

اگر شما نیز تمایل به یادگیری یکی از این مشاغل پرطرفدار و در عین حال با درآمد بالا را دارید ولی در انتخاب بین دوره برق خودرو یا مکانیک مردد شده‌اید، همراه ما باشید تا با مقایسه برق و مکانیک خودرو بهترین مسیر شغلی را برای خود انتخاب نمایید.

معرفی کلاس‌های برق خودرو

پیش از مقایسه این دو دوره بهتر است با هر یک از این مشاغل و محتوای دوره آموزش برق خودرو یا مکانیک بیشتر آشنا شوید.

پیشرفت صنعت تولید خودرو، موجب پیچیده و پیشرفته شدن فناوری‌های به کار رفته در خودرو می‌شود. به همین دلیل نیروی کار برای تعمیر هر یک از این سیستم‌ها باید دانشی به روز و تخصصی داشته باشد. سیستم برق خودرو نیز از این قاعده مستثنی نمی‌باشد، حتی بیش از سایر سیستم‌های خودرو مورد اهمیت واقع شده است.

یک برق‌کار خودرو می‌بایست بر سیستم‌های الکترونیکی و سیم‌کشی خودرو مسلط باشد. برای یادگیری و تسلط بر این موارد نیز احتیاج به گذراندن دوره‌های آموزشی برق خودرو دارد.

این دوره‌ها که با نام باطری سازی خودرو نیز شناخته می‌شوند، در آموزشگاه‌های فنی و حرفه‌ای سطح کشور برگزار می‌شوند.

آموزشگاه فنی حرفه‌ای ایران ILO برگزار کننده دوره برق خودرو به صورت تئوری و عملی و همچنین زیرنظر اساتیدی مجرب و متخصص در این حرفه، می‌باشد. برخی از سرفصل‌هایی که در این دوره آموزش داده می‌شوند، از قرار ذیل می‌باشد:

  • آموزش اصول مقدماتی برق خودرو و مدارات اجزای مختلف برق و باطری خودرو
  • آموزش عیب یابی باطری خودرو و نحوه رفع آن
  • آشنایی با سیستم چراغ‌ها و نور خودرو
  • آموزش عیب یابی،نصب و راه اندازی مدار برف پاک کن و شیشه شوی
  • معرفی سیستم گرمایشی و سرمایشی خودرو

معرفی دوره مکانیک خودرو

مکانیک خودرو فردی است که به صورت علمی وعملی با تعمیرات انواع بخش‌های مکانیکی خودرو اعم از سیستم موتور،اگزوز، سیستم تهویه، گیربکس، تعلیق و فرمان و… آشنایی داشته و به تعمیر و سرویس انواع خودروها مسلط است.

شرکت در دوره مکانیک خودرو، راهی مطمئن برای تبدیل شدن به یک تعمیرکار ماهر می‌باشد. دوره مکانیک خودرو در اکثر آموزشگاه‌ها در دو سطح درجه 2 و درجه 1 برگزار می‌شود. کارآموزان در سطح درجه 2 با مقدمات و اصول تعمیرات خودروهای داخلی آشنا می‌شوند و پس از گذراندن سطح درجه 2، امکان شرکت در سطح درجه 1 را خواهند داشت. در سطح درجه 1 به آموزش تخصصی تر تعمیرات خودرو به خصوص تعمیرات خودرو خارجی پرداخته می‌شود.
جهت کسب اطلاعات دقیق از هزینه و مدت کلاس‌ها به صفحه آموزش مکانیک خودرو مراجعه کنید.

مکانیک خودرو در آموزشگاه فنی حرفه ای دارالفنون
در آموزشگاه فنی حرفه ای دارالفنون دوره آموزش مکانیک خودرو و برق خودرو به صورت کاملاً عملی بر روی تجهیزات واقعی انجام می شود.

در این دوره‌ها صفرتا صد تعمیرات و مکانیکی خودرو ابتدا در کلاس‌های تئوری آموزش داده‌ می‌شود. و پس از تکمیل آموزش در این مقطع، کارآموزان وارد مقطع عملی شده و آموزش مکانیکی را بر روی خودروهای واقعی می‌گذرانند.

دوره‌های مکانیک خودرو در آموزشگاه‌ فنی حرفه‌ای ایران ILO، ویژه بازارکار بوده که سرفصل‌هایی که آموزش داده می‌شود، سرفصل‌های تعیین شده توسط سازمان فنی و حرفه‌ای کشور می‌باشد. بخشی از این سرفصل‌ها عبارت اند از:

  • آموزش عیب یابی و تعمیرات سیستم سوخت‌رسانی و موتور خودرو
  • آشنایی با سیستم گیربکس و دیفرانسیل
  • معرفی سیستم خنک‌سازی خودرو مثل رادیاتور، ترموستات، واترپمپ
  • نحوه تشخیص و عیوب سیستم ترمز خودرو
  • آموزش سرسیلندر و تجهیزات جانبی از جمله سوپاپ و یاتاقان

مقایسه بین دوره برق خودرو و مکانیک خودرو

در این بخش به مقایسه دو دوره برق و مکانیک خودرو از جوانب مختلف پرداخته‌ایم. با مطالعه این مطلب قادر به انتخاب مسیر شغلی مناسب خود خواهید بود.

مقایسه برق و مکانیک خودرو به لحاظ طول دوره آموزشی در آموزشگاه فنی حرفه‌ای ایران ILO

در ابتدا بهتر است بدانید که این دوره‌ها در آموزشگاه فنی حرفه‌ای ایران ILO به سه صورت فشرده، نیمه فشرده و عادی برگزار می‌شود. علاقمندان به یادگیری هر یک از این دوره‌ها با توجه به شرایط کاری و موقعیتی که دارند، یکی از این فرمت‌ها را می‎‌توانند انتخاب نمایند.

دوره فشرده با توجه به چینش روزها و ساعت‌های کلاس‌ها، در 2 هفته برگزار می‌شود. دوره نیمه فشرده در 4 هفته و هر روز در ساعاتی مشخص برگزار می‌شوند. در دوره‌های عادی، مدت زمان یادگیری 8 هفته می‌باشد.

 در مجتمع فنی حرفه‌ای ایران ILO ری این امکان برای کارآموزان فراهم شده که دوره مکانیک و یا برق خودرو را به صورت کاملا خصوصی ثبت نام نمایند. در دوره خصوصی، کارآموزان با درنظر گرفتن ساعت و روزهایی که قادر به شرکت در کلاس هستند، کلاس و دوره موردنظر خود را انتخاب می‌کنند. که در این صورت طول مدت دوره آموزش مکانیک خودرو یا برق خودور کاملا به انتخاب کارآموز بستگی خواهد داشت.

جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد مدت یادگیری مکانیک خودرو یا برق خودرو فنی حرفه ای، می‌توانید یکی از دو مطلب زیر را با کلیک بر روی آن مطالعه کنید:

بررسی هزینه دوره‌های برق خودرو و مکانیک

هزینه دوره‌های آموزشی مشاغل فنی با توجه به فاکتورهایی تعیین می‌شوند. این عوامل شامل سطح دوره‌ و سطح اساتید آموزشگاه، نوع دوره و ساعات و روز آموزشی می‌شود.

در نتیجه هر آموزشگاه با درنظر گرفتن این عوامل شهریه متفاوتی خواهد داشت.

اما به صورت کلی با توجه به میزان حساسیت و تخصص در تعمیرات مربوط به برق خودرو، آموزشگاه‌ها در خصوص دوره‌ باطری سازی و برق خودرو شهریه بیشتری نسبت به دوره مکانیک خودرو درنظر می‌گیرند.

از آنجایی که دوره مکانیک خودرو عموما در دو سطح درجه 1 و درجه 2 برگزار می‌شوند، هر سطح هزینه مختص به خود را دارد.

مدرک کدام یک از دوره‎های مکانیک خودرو یا برق خودرو معتبرتر می‌باشد؟

یکی از موضوعاتی که هر کارآموزی می‌بایست در انتخاب دوره خود دقت نماید، میزان اعتبار مدرک و گواهینامه‌ای است که از آموزشگاه دریافت خواهد کرد.

در خصوص اعتبار مدرک دوره مکانیک و برق خودرو لازم است بدانید که این گواهینامه‌ها از اعتبار یکسانی برخوردار می‌باشند. به این صورت که مدرک ارائه شده پس از پایان هر یک از این دوره‌ها به کارآموزان، مورد تایید سازمان فنی و حرفه‌ای کشور می‌باشد.

همچنین به لحاظ اعتبار این مدارک در سطح بین المللی، با ترجمه‌ مدرک دوره موردنظر خود، می‌توانید به کشورهایی که عضو سازمان بین المللی کار هستند، مهاجرت کرده و مشغول به کار شوید.

مقایسه به لحاظ چشم‌انداز شغلی در حرفه مکانیک و برق خودرو

علاقه مندان به حوزه اتومکانیک در بدو ورود به حرفه مکانیک خودرو یا برق خودرو، بازارکار و چشم‌انداز شغلی معقول را یکی از اولویت‌های خود قرار می‌دهند.

به همین دلیل در این بخش به مقایسه برق و مکانیک خودرو به لحاظ بازارکار و فرصت‌های شغلی آن می‌پردازیم.

در هر یک از این مشاغل برق خودرو یا مکانیک  شما می‌توانید با دریافت جواز کسب، مرکز تعمیرات برق یا مکانیکی مستقل خود را راه‌اندازی کنید.

همچنین کارآموزان در دوره باطری سازی و برق خودرو می‌توانند به عنوان باطری‌ساز خودرو، سیم کشی خودرو، نصاب سیستم صوتی، تعمیرکار صفحه کیومتر و یا تعمیرکار برق سیستم سرمایشی خودرو و… در کارخانجات و مراکز باطری‌سازی و تعمیرات برق خودرو استخدام و مشغول به کار شوند.

پس از آموزش در دوره مکانیک خودرو و کسب مدرک فنی و حرفه‌ای این امکان برای کارآموزان مکانیکی وجود دارد که به عنوان تعمیرکار سیستم‌های مختلف خودرو در مراکز معاینه فنی، نمایندگی‌های خودروهای خارجی و داخلی، مراکز امدادخودرو یا مکانیکی سیار مشغول به کار شوند.

برچسب ها:
لینک کوتاه :

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
2 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
محمدرضا حسین

من قصد دارم بین شغل مکانیک خودرو و برق خودرو یکیو انتخاب کنم. در حال حاضر با توجه به توضیحات شما متوجه شدم که این دوتا رشته هر دو بازار کار خوبی دارن.
اما سوالی که من دارم این هست که اگر یک نفر قصد داشته باشه که به صورت کاری مهاجرت کنه توی اون شرایط و در کشورهای اروپایی و آمریکایی باطری سازی بهتره یا مکانیکی؟

ویرایشگر
moshavere-homav@nd

درود جناب محمد خان ..روزتون خوش …اصولا اگر شما تخصص فنی در مکانیک خودرو و یا باطریسازی و یا هر رشته فنی دیگری داشته باشید در هر کشوری میتوانید موفق باشید …بهترین راه انتخاب علاقه شماست …صد در صد خودتان به یکی از این رشته ها که نام بردید علاقه و کشش بیشتری دارید …در مجتمع درالفنون در رابطه با این دو رشته کلاسها و دوره های مختلفی تدریس میشود ..البته در تمام دوره های فنی اصل بر آموزش عملی است و کارآموزان باید در قسمت تعمیرگاهی مجتمع بر روی خودورهای زنده کار تعمیراتی انجام دهند …پاینده باشید

پست های مشابه